NAMA ITEM KUANTITI HARGA JUALAN
Tiada sebarang item dalam bakul pembelian anda.

MOLOTOV KOKTEL

Sila tunggu...

Harap Maaf, item ini tidak tersedia untuk jualan.
Terdapat 18 pelawat sedang melihat item ini.
RM 7.00 RM 20.00
MAKLUMAT ITEM
KATEGORI BUKU
GENRE BACAAN UMUM
PENULIS TIADA
PENERBIT MERPATI JINGGA
BIL. HALAMAN -
ISBN 9789670584089
DEFINISI

Sinopsis:

Molotov Koktel adalah himpunan tulisan-tulisan terpilih Adam Adli, salah seorang penggerak aktivisme mahasiswa pasca 2008. 

Tulisan-tulisan yang dijilidkan di dalam Molotov Koktel ini kebanyakannya pernah disiarkan di dalam beberapa portal artikel dan berita internet seperti MerdekaReview, Prisma.com.my, dan Malaysian Insider. Terdapat juga tulisan yang pernah diterbitkan di dalam akhbar alternatif lain seperti Harakah dan Suara Keadilan. Turut diselitkan adalah tulisan berbentuk peribadi yang tidak pernah dibaca di mana-mana selain dari buku notanya sendiri. 

Adam Adli menulis berdasarkan pandangan sekitar isu semasa terutama dalam landskap politik Negara. Beliau cuba untuk mengupas kembali permasalahan yang bukan hanya berligar dalam kalangan masyarakat, sebaliknya juga dirinya sendiri. Sebagai mahasiswa yang pernah menempuh beberapa episod lembaran politik Negara, pandangan beliau berkaitan pendidikan, bentuk dan identiti Negara, pendemokrasian masyarakat, serta isu kontemporari politik tempatan boleh dianggap provokatif dan tersasar dari pandangan yang lebih popular. 

Jilid ini adalah percubaan pertama; maka kebanyakan tulisannya boleh dianggap muda dan naïf, namun menghampiri kejujuran dalam memberi pandangan melalui kaca matanya sendiri. Analisisnya lebih dari kaca mata peribadi; bukan dari kaca mata mana-mana teori akademia. Setiap tulisan yang dipilih dan dijilidkan di dalam Molotov Koktel ini boleh dijadikan cerminan kepada dirinya sendiri. Beliau tidak sekadar menulis, sebaliknya menzahirkan apa yang ditulis.

SEBARKAN
KEDAI I AM LEJEN
No. 12-1, Jalan SS15/8B, SS15
47500 Subang Jaya
Selangor Darul Ehsan
Malaysia