NAMA ITEM KUANTITI HARGA JUALAN
Tiada sebarang item dalam bakul pembelian anda.

LOLOS PENJARA

Sila tunggu...

Terdapat 20 pelawat sedang melihat item ini.
RM 11.00 RM 20.00
MAKLUMAT ITEM
KATEGORI BUKU
GENRE THRILLER FIKSYEN AKSI
PENULIS NAUFAL TARMIZI
PENERBIT LEJEN PRESS
BIL. HALAMAN -
ISBN 978-967-05911-3-1
DEFINISI

Manusia mana yang mahu hidup terkurung dalam penjara. Percayalah, secantik dan sebagus manapun hiasan di dinding rumah, tetap suatu hari nanti manusia mahu keluar dari rumah…..,”

Dell merupakan banduan dalam Penjara Sungai Buloh yang telah diswastakan. Kematian cellmate-nya iaitu arwah Zawi dan permintaan arwah yang mahu Dell menyerahkan surat kepada anak gadis arwah, telah menyebabkan Dell nekad untuk meloloskan diri daripada penjara melalui bantuan Maximus serta lima orang banduan lain. Apabila rancangan mereka diketahui Budin Buncit, Dell menawarkan diri untuk terus tinggal dalam penjara untuk menutup mulut Budin Buncit. Sebagai balasan, Dell minta Maximus untuk serahkan surat arwah Zawi kepada Nadia yakni anak gadis arwah Zawi.

Tanpa disangka, Dell dapat tahu Nadia diculik sejurus selepas Maximus menyerahkan surat arwah Zawi. Dengan mengambil kesempatan atas riot dalam penjara yang berlaku, Dell meloloskan diri dari penjara dan cuba menjejaki Nadia melalui bantuan Sara Adila, aktivis hak asasi wanita. Sara menyuruh Dell untuk menyerah diri.

Dell akur dan dia telah dihantar ke sebuah penjara baharu yang dikenali Babylonia. Tak lama kemudian, Sara beritahu Dell bahawa dia mengesyaki Maximus yang menculik Nadia dan kemungkinan Nadia akan dijadikan ‘anak ayam’.

SEBARKAN
KEDAI I AM LEJEN
No. 12-1, Jalan SS15/8B, SS15
47500 Subang Jaya
Selangor Darul Ehsan
Malaysia