NAMA ITEM KUANTITI HARGA JUALAN
Tiada sebarang item dalam bakul pembelian anda.

KOMBO TERE LIYE: BUMI, BULAN, MATAHARI

Sila tunggu...

Harap Maaf, item ini tidak tersedia untuk jualan.
Terdapat 21 pelawat sedang melihat item ini.
RM 60.00
MAKLUMAT ITEM
KATEGORI BUKU
GENRE BACAAN UMUM
PENULIS TERE LIYE
PENERBIT LEJEN PRESS
BIL. HALAMAN -
ISBN -
DEFINISI

Tiga buku tulisan Tere Liye iaitu Bumi, Bulan dan Matahari dalam satu pakej kombo, hanya RM60. 

Sinopsis Bumi:

Namaku Raib, usiaku 15 tahun. Aku budak perempuan seperti kalian, adik-adik kalian, tetangga kalian. Aku ada dua kucing, namanya Si Putih dan Si Hitam. Mama dan papaku orang yang baik. Guru-guru di sekolahku juga baik. Teman-temanku pun baik.

 Aku sama seperti remaja yang lain, kecuali satu hal. Sesuatu yang aku simpan sendiri sejak kecil. Sesuatu yang menakjubkan.

Namaku, Raib. Dan aku boleh bertukar menjadi halimunan

Sinopsis Bulan:

Nama dia Seli, usianya 15 tahun. Dia sama seperti remaja yang lain. Miliki minat yang sama, dengar lagu-lagu yang sama, pergi ke gerai fast food, juga menonton drama bersiri, film, dan hal-hal yang disukai remaja.

Tetapi ada satu rahsia kecil Seli yang tidak pernah diketahui sesiapa pun. Sesuatu yang dia simpan sendiri sejak kecil. Sesuatu yang menakjubkan dengan tangannya.

Nama dia Seli. Dan tangannya boleh mengeluarkan petir.

Sinopsis Matahari:

Nama dia Ali, 15 tahun. Kalaulah diizinkan ibu bapanya, seharusnya dia sedang menduduki tahun akhir ilmu fizik program doktor di sebuah universiti ternama. 

Ali tidak suka sekolahnya, guru-gurunya, dan kawan-kawan sekelasnya. Semua membosankan baginya. Tapi sejak dia mengetahui ada yang aneh pada diri aku dan Seli, teman sekelasnya, hidupnya yang membosankan berubah. Aku boleh menjadi halimunan, dan Seli boleh mengeluarkan petir. Ali sendiri ada rahsia kecil. Dia boleh berubah menjadi beruang raksasa. Kami bertiga kemudian mengembara ke tempat-tempat menakjubkan.

Nama dia Ali. Dia tahu sejak dulu dunia ini tidak sesederhana yang dilihat orang. Dan akhirnya, dia akhirnya tahu persahabatan adalah hal yang paling utama.


SEBARKAN
- 75٪
RM 5.00
LIHAT PRODUK
- 40٪
RM 15.00
LIHAT PRODUK
- 50٪
RM 11.00
LIHAT PRODUK
- 75٪
RM 5.00
LIHAT PRODUK
- 38٪
RM 15.00
LIHAT PRODUK
- 60٪
RM 8.00
LIHAT PRODUK
- 56٪
RM 8.00
LIHAT PRODUK
KEDAI I AM LEJEN
No. 12-1, Jalan SS15/8B, SS15
47500 Subang Jaya
Selangor Darul Ehsan
Malaysia