NAMA ITEM KUANTITI HARGA JUALAN
Tiada sebarang item dalam bakul pembelian anda.

KATARSIS

Sila tunggu...

Harap Maaf, item ini tidak tersedia untuk jualan.
Terdapat 17 pelawat sedang melihat item ini.
RM 17.90 RM 18.90
MAKLUMAT ITEM
KATEGORI BUKU
GENRE THRILLER MISTERI AKSI PENYIASATAN FIKSYEN
PENULIS ANASTASIA AEMILIA
PENERBIT BUKU FIXI
BIL. HALAMAN 261
ISBN 9789670374413
DEFINISI
Tara, gadis berusia 18 tahun, satu-satunya saksi dalam jenayah tragis di rumah pakciknya di Bandung, Indonesia. Ketika ditemui, dia dikurung di dalam kotak perkakas kayu dalam keadaan trauma. Dan semasa penyelidikan polis, satu demi satu petunjuk mula menampakkan keganjilan.

Dr. Alfons ialah psikiatris yang berusaha membantu Tara. Ia tidak mudah. Ada sesuatu dalam masa lalu Tara yang disembunyikan gadis itu dengan sangat rapat. Namun sebelum hal itu terdedah, muncul Ello — jejaka yang pernah menjadi kawan Tara semasa mereka kecil.

Serentak dengan kemunculan Ello, polis berhadapan dengan kes pembunuhan bersiri yang melibatkan kotak perkakas kayu seperti yang dipakai untuk mengurung Tara. Adakah Tara hanya mangsa atau dia menyembunyikan jejak masa lalu yang gelap?
MENGENAI PENULIS
Anastasia Aemilia lahir di Jakarta, 9 Januari 1987. Setelah memperolehi ijazah Fakulti Keguruan dan Ilmu Pendidikan Bahasa Inggeris di Universiti Katolik Atmajaya Jakarta, beliau bekerja sebagai editor, penterjemah, dan pengarang di Gramedia Pustaka Utama. Bercita-cita hidup seperti nomad, menjelajah dunia, dan menjadi travel writer, dia berubah arah menulis novel psycho-thriller. Katarsis ialah novelnya yang pertama.
SEBARKAN
KEDAI I AM LEJEN
No. 12-1, Jalan SS15/8B, SS15
47500 Subang Jaya
Selangor Darul Ehsan
Malaysia