NAMA ITEM KUANTITI HARGA JUALAN
Tiada sebarang item dalam bakul pembelian anda.

INVASI

Sila tunggu...

Harap Maaf, item ini tidak tersedia untuk jualan.
Terdapat 17 pelawat sedang melihat item ini.
RM 17.90 RM 19.90
MAKLUMAT ITEM
KATEGORI BUKU
GENRE THRILLER SCIFI
PENULIS RAJA FAISAL
PENERBIT BUKU FIXI
BIL. HALAMAN 310
ISBN 9789670374079
DEFINISI

Ahmad Bayani, seorang jurutera, kaki sosial dan kaki perempuan, takkan menyangka dunianya yang mewah dan melalaikan bakal musnah sekelip mata. Sesuatu yang tak diduga oleh manusia akan berlaku.

Sebuah portal muncul di tengah Kuala Lumpur, memuntahkan alien sadistik yang kemudiannya digelar Penceroboh. Dengan teknologi dan kekuatan tentera yang tiada tandingan, para alien memusnah dan membunuh tanpa belas. Adakah seluruh negara akan jatuh ke tangan mereka?
Bayani harus memilih samada menyelamatkan diri ke utara, atau menyertai kumpulan pemberontak bawah tanah yang bertekad untuk mengambil semula kota dari Penceroboh.

Di dalam kemusnahan itu juga, Bayani berdepan semula dengan kisah silamnya; ibunya yang telah lama hilang, dan kekasih yang terhalang.

Hari INVASI bermula, dan nasib umat manusia akan berubah buat selamanya.

MENGENAI PENULIS

Raja Faisal anak kelahiran Selangor tetapi membesar dan mendapat pendidikan di Johor. Amat meminati apa saja yang berkaitan dengan sains dan teknologi, samada novel, komik, filem, ataupun permainan video. Karya fantasi Ahmad Patria Abdullah, Alan Moore dan Dan Abnett menjadi pilihan bacaannya.

Kini menuntut dalam jurusan perubatan, dia juga meminati penulisan sebagai hobi. Mula dengan menulis cerpen ringan di majalah tahunan sekolah rendah, dia menyambung di blog dan juga di dalam kepala sendiri. Dan pada tahun 2011, dia terpanggil untuk menulis novel dalam genre yang amat dia minati: fiksyen sains. Invasi adalah novel pertamanya, dan dia harap dapat menghasilkan lebih banyak novel dalam genre ini.

SEBARKAN
KEDAI I AM LEJEN
No. 12-1, Jalan SS15/8B, SS15
47500 Subang Jaya
Selangor Darul Ehsan
Malaysia