NAMA ITEM KUANTITI HARGA JUALAN
Tiada sebarang item dalam bakul pembelian anda.

DOSA

Sila tunggu...

Harap Maaf, item ini tidak tersedia untuk jualan.
Terdapat 15 pelawat sedang melihat item ini.
RM 17.90 RM 19.90
MAKLUMAT ITEM
KATEGORI BUKU
GENRE CINTA TEENLIT
PENULIS NURIL BASRI
PENERBIT BUKU FIXI
DEFINISI
Ricky, bidadara separuh telanjang dan Yusuf yang lembut ala perempuan; siapa sangka mereka pelajar sekolah pondok di Indonesia?

Keluar dengan rela dari rumah orang tuanya, Ricky (17 tahun) terlibat dalam pergaduhan bukan hanya di sekolah, tetapi di dunia luar. Juga berkenalan dengan Iwenk yang menjerumuskannya ke pengalaman baru yang kelam.

Muncul Paris, sebagai penyelamat atau orang yang harus diselamatkan? Oskar pula ditemukan dalam lopak darah di lantai asrama Ricky dan Yusuf.

Dalam dunia malam, mereka mengenal erti persahabatan. Siapa sangka di celah-celah apa yang dicop masyarakat sebagai DOSA, mereka dapat menjadi manusia yang lebih baik?
MENGENAI PENULIS
Nuril Basri, lahir 14 Mac 1985 di Indonesia, adalah seseorang yang biasa saja. Selalu memiliki hasrat untuk menjadi pelayan restoran atau supermodel, tapi tidak pernah bermimpi menjadi seorang penulis. Meski demikian telah menerbitkan beberapa buku berbahasa Indonesia. Buku terakhirnya adalah Halo, Aku Dalam Novel (2009). Novelnya yang terbaru Dosa dianggap 'edgy' dan diterbitkan di Malaysia sebelum di Indonesia (dengan judul Bukan Perjaka).
SEBARKAN
KEDAI I AM LEJEN
No. 12-1, Jalan SS15/8B, SS15
47500 Subang Jaya
Selangor Darul Ehsan
Malaysia